Κλιμακώνονται την Τρίτη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Κλιμακώνονται την Τρίτη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αποκλεισμό των ταμείων της Γενικής Εφημερίας προχωρούν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, κλιμακώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν στην κίνηση αυτή με απώτερο σκοπό «να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ», κάτι που αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις εργαζομένων τμημάτων και την Παρασκευή, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στα επείγοντα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πληρωμή των δεδουλευμένων των εργολαβικών εργατών.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κορυφώνονται στις 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τους στην πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό", προγραμματίζουν επιπλέον κινητοποιήσεις που, όπως τονίζουν, «θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή