Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στην οικία Φλαμπουράρη

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στην οικία Φλαμπουράρη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για τον εμπρησμό στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας  Αλέκου Φλαμπουράρη ανέλαβαν άγνωστοι σε ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων οι δράστες της επίθεσης περιγράφουν ότι: «Μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση της χώρας), πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι αυτή η «συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι» και προσθέτουν: «τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα ξημερώματα της Παρασκευής, άγνωστοι πέταξαν εύφλεκτο υγρό και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Βουλγαροκτόνου 75 στα Εξάρχεια, προκαλώντας φθορές στην ξύλινη είσοδο. Σημειώνεται ότι την ώρα της επίθεσης, ο κ. Φλαμπουράρης δεν βρισκόταν στο κτίριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή