Δρομολόγηση αλλαγών στο Ποτάμι

Δρομολόγηση αλλαγών στο Ποτάμι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προτάσεις του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Ποτάμι θα καταθέσει αύριο το βράδυ, μεταξύ 8 και 9 μ.μ., ο επικεφαλής του κόμματος. Ο Στ. Θεοδωράκης για μία ώρα θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις, αλλά θα βρίσκεται και ζωντανά συνδεδεμένος με τους εθελοντές του Ποταμιού ανά τη χώρα, μέσω live streaming από την ιστοσελίδα του κόμματος, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν. Τη διαδικτυακή εκδήλωση θα συντονίσει ο γραμματέας της Κ.Ο. και της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Π. Καρκατσούλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του κ. Θεοδωράκη να αναθερμάνει την ενδοκομματική συζήτηση και –κυρίως– τις μάλλον ασαφείς προτεραιότητες του Ποταμιού αυτή την περίοδο. Ιδιαιτέρως μετά την απόφαση για αναβολή του συνεδρίου του κόμματος, αλλά και το γενικότερο κλίμα πολιτικής αστάθειας, στη Σεβαστουπόλεως επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν την κομματική ατζέντα τους.

Κατά τα λοιπά, από το Ποτάμι ασκούν σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς των στελεχών της, αλλά και τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκείται σε συγκεκριμένους τομείς. Ενδεικτικά, χθες, αναφέρθηκαν στην αποχώρηση καθηγητών από το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Ποτάμι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «εξωθεί σιωπηλά σε παραίτηση τους διακεκριμένους επιστήμονες που πλαισιώνουν τα Συμβούλια Ιδρυμάτων», κατονομάζοντας τους κ. Σηφάκη (από το Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Μπερτσιμά (Πανεπιστήμιο Αθηνών). «Πολλοί άλλοι φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν», επισημαίνουν και προσθέτουν «γιατί, άλλωστε, να παραμείνουν; Για να λοιδορούνται, να υποβαθμίζεται ο ρόλος τους και να αποτελούν απλά διακοσμητικά όργανα; Δικαίως λοιπόν τονίζουμε: "Ενας δημαγωγός δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε την πρότασή του για συνεννόηση"».

Σαφείς αιχμές

Από το Ποτάμι άφησαν χθες αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για την αποτυχία του κράτους να εκπληρώσει τις βασικές δεσμεύσεις του, ώστε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος να μην αποσύρει τη δωρεά των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή