Δήμαρχος Κω κατά Μουζάλα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοιχτή σύγκρουση βρίσκονται από χθες ο δήμαρχος Κω και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς ο πρώτος εμμένει στη θέση του να μη δημιουργηθεί hotspot στο νησί.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης κατηγορεί τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα «ότι απειλεί και εκβιάζει τους πολίτες της Κω. Μας απευθύνει τελεσίγραφο: ή δέχεστε τη δημιουργία του hotspot στην Κω ή θα σας γεμίσουμε μετανάστες και πρόσφυγες». Ο δήμαρχος της Κω αρνείται τη δημιουργία hotspot, παρόλο που καθημερινά το καλοκαίρι έφταναν στο νησί πάνω από 1.000 μετανάστες. Οπως τονίζει, κάτι τέτοιο θα έπληττε την τουριστική εικόνα του νησιού (είναι ο τέταρτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα). Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κυρίευσης προσθέτει ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον τρόπο λειτουργίας των hotspots. «Ο κ. Μουράκλας ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και διευκρινίσεις. Δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, καμία διευκρίνιση και καμία εγγύηση ότι το κέντρο αυτό θα είναι ολιγόωρης παραμονής».

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επιφυλάσσεται να απαντήσει εκτενώς με ανακοίνωσή του, ενώ κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού τονίζουν ότι η ανακοίνωση του δημάρχου Κω «βρίθει ψεμάτων και ανακριβειών, τα οποία δεν βοηθούν στη επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί το προσφυγικό στο νησί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή