Προχωρά ΕΔΕ για τους διαγωνισμούς καθαριότητας του Δ. Θεσσαλονίκης

Προχωρά ΕΔΕ για τους διαγωνισμούς καθαριότητας του Δ. Θεσσαλονίκης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορίστηκε υπηρεσιακός παράγοντας από το Δήμο Καλαμαριάς να προχωρήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση των δύο διαγωνισμών στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οποίους διαπιστώθηκαν παρατυπίες και είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου υποστήριξε απόψε πως δεν είναι συνηθισμένο να καλείται εξωτερικός υπηρεσιακός παράγοντας για ΕΔΕ ωστόσο γίνεται "με τη λογική της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας".

"Το πράγμα προχωράει λοιπόν, πήραμε τις πρωτοβουλίες, και θα μάθουμε τι γίνεται", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης για τους διαγωνισμούς μετά τον ορισμό του υπαλλήλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Επιπλέον, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης κάλεσε σήμερα τον επιχειρηματία της εταιρίας που εμπλέκεται στους δύο διαγωνισμούς να δώσει εξηγήσεις, με το δήμαρχο να υποστηρίζει πως "η οικονομική επιτροπή θα αξιολογήσει τη στάση του και θα αποφασίσει για την τύχη των διαγωνισμών".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT