Ομάδες που γίνονται εταιρείες

Ομάδες που γίνονται εταιρείες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εάν ένα σύνολο από τούβλα αφεθούν έτσι, θα παραμείνουν τούβλα. Εάν όμως αποκτήσουν δομή, τότε μπορούν να γίνουν σπίτι. Αυτό είναι ομάδα». Με αυτό το παράδειγμα ο 30χρονος Αλέξανδρος Παπανδρέου θέλησε να περιγράψει στην «Κ» την αξία της ομαδικότητας.

Η ομάδα του κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο του τρίτου κύκλου του προγράμματος EGG (enter-go-grow) της Eurobank και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, καθώς ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες 10 ως η πλέον καινοτόμα επιχειρηματική ομάδα που διακρίθηκε για το υποσχόμενο όραμά της και το βιώσιμο στρατηγικό της πλάνο, που δημιουργούν καλύτερες προοπτικές για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Με ονομασία «Παιδεύειν Τέκνα – Οut of the box» η ομάδα (πλέον εταιρία) είναι μια εξέλιξη του οργανισμού «Χαρισμάθεια», ο οποίος μέσα από προγράμματα εμπλουτισμένης ύλης των σχολικών μαθημάτων βοηθά χαρισματικά παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητες τους.

Παράλληλα εκπονούνται προγράμματα για γονείς και εκπαιδευτικούς για το πώς να βοηθούν αυτά τα παιδιά. «Τα Χαρισματικά παιδιά είναι “μικροί άνθρωποι”. Υπάρχουν πολλοί ορισμοί που επιχειρούν να τα περιγράψουν αλλά κανένας δεν είναι ακριβής. Τα χαρισματικά παιδιά στο σχολείο μπορεί να είναι καλοί μαθητές, μπορεί όμως και όχι. Μπορεί να είναι αδιάφορα και αμέτοχα, μπορεί να κάνουν φασαρία, όπως είναι πιθανό και να ασχολούνται με δικές τους ανησυχίες την ώρα του μαθήματος, αρκετά προχωρημένες για την ηλικία τους. Μέσα από ειδικά τεστ αναγνωρίζουμε τις ικανότητες των παιδιών» εξηγεί στην «Κ» ο Α. Παπανδρέου.

«Χωρίς την ομάδα πας πιο γρήγορα. Με την ομάδα πας πιο μακριά. Είναι πολύ δύσκολο να συντονίσεις και να μοιράζεις αρμοδιότητες γιατί όσο καλοί και αν είμαστε ο καθένας ξεχωριστά, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που μπορούν γίνουν και απλά δεν τα έχουμε σκεφτεί. Ως μέλος μιας ομάδας μοιράζεσαι ανάμεικτα συναισθήματα που πολλές φορές είναι αντίθετα μεταξύ τους».

Η ομάδα ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε διοργανωθεί στο Μέγαρο Μουσικής ένα συνέδριο για «χαρισματικά παιδιά». Αποτελείται από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, με ειδίκευση στην όραση υπολογιστών, τον Νάσο Τσιάμη, που είναι εκπαιδευτικός παιδοψυχολόγος, την Αγγελική Φουστάνα, ακαδημαϊκό με ειδίκευση στην ειδική αγωγή και τη Λωρέττα Θωμαϊδου, γιατρό. Η ομάδα αποφάσισε να κάνει κάτι για το κοινό θέμα που τους απασχολούσε και έτσι ίδρυσαν τον οργανισμό «Χαρισμάθεια», ο οποίος λειτουργεί εθελοντικά. Η εταιρεία που δημιουργήθηκε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του οργανισμού και μέρος των κερδών θα επιστρέφει στον οργανισμό προκειμένου να καταστεί βιώσιμος.

«Σε αντίθεση με άλλες Start Ups, το «Παιδεύειν Τέκνα – Οut of the box» δεν θέλει να κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη αλλά να αποκτήσει νόημα και αυτό θα το πετύχει μέσα από την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή