ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στο μετρό από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας

stasi-ergasias-sto-metro-apo-tis-9-to-vrady-tis-deyteras-2115457

Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο οι συρμοί του μετρό από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς το Σωματείο λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε προειδοποιητική στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό "λένε όχι στις πολιτικές του ξεπουλήματος, στις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού, όχι στα μνημόνια και στην φτωχοποίηση του λαού".

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως αύριο θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των προαστιακών γραμμών λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως 15.00, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Οι εργαζόμενοι στα τρένα αντιτίθενται στις ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ.

Το διάστημα της στάσης εργασίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους σταθμούς του μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο ενώ οι ματαιώσεις των δρομολογίων στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Σημειώνεται τέλος πως οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και τα λιμάνια σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς προγραμματίζουν στις 12 το μεσημέρι πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το ΤΑΙΠΕΔ.