Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία Χ.Α. Πειραιά

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία Χ.Α. Πειραιά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν, χθες τα ξημερώματα, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Από την ανάφλεξη-έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης φθορές στην είσοδο του εξαώροφου κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2.30 χθες τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, επί της οδού Καραΐσκου 111, στο κέντρο του Πειραιά. Οι δράστες κατασκεύασαν και πυροδότησαν, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό, αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από πέντε γκαζάκια. Από τη φωτιά εξερράγησαν τα δύο φιαλίδια. Τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. βρίσκονται στον έκτο όροφο του κτιρίου, ενώ στον τρίτο στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Πρόκειται για τη δεύτερη εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός είχε εκραγεί στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Καραΐσκου και στις 9 το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2013. Από την έκρηξη είχαν σημειωθεί υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, ενώ ως «απάντηση» στην επίθεση η Χρυσή Αυγή είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν χθες τα ξημερώματα και τα δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία. H επίθεση σημειώθηκε στις 3.55 π.μ. στην είσοδο του υποκαταστήματος επί της λεωφόρου Ηρακλείου 243. Οι δράστες τοποθέτησαν και πυροδότησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, μπροστά στα δύο αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών, τα οποία από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή