Στην ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση για τον Λ. Ρακιντζή

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση για τον Λ. Ρακιντζή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί εάν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής παραμένει νόμιμα στη θέση του, εκδίδοντας και τις σχετικές διοικητικές πράξεις παρά τη λήξη της θητείας του από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Το Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που στρέφονται κατά αποφάσεων του κ. Ρακιντζή, αποφάσισε ότι η θητεία του έχει λήξει και συνεπώς δεν έχει τη δυνατότητα να προσφεύγει κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων. Η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει τους προσφεύγοντες δημοσίους υπαλλήλους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως εφόσον υπάρξουν οι ανάλογες προσφυγές τίθενται εν αμφιβόλω οι διοικητικές πράξεις που έχει κάνει ο κ. Ρακιντζής από το 2009 έως σήμερα. Tον τελικό λόγο θα έχει, ωστόσο, η ολομέλεια του ΣτΕ.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον κ. Ρακιντζή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την απόφαση και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν καθαρογραφεί. Πάντως, επισήμανε ότι όντως υπάρχει ζήτημα με τη λήξη της θητείας του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει θέσει πολλές φορές το ζήτημα. «Πλέον θα πρέπει να ληφθεί αρμοδίως μία απόφαση», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή