ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση για τον Λ. Ρακιντζή

rakintzis-thumb-large

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί εάν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής παραμένει νόμιμα στη θέση του, εκδίδοντας και τις σχετικές διοικητικές πράξεις παρά τη λήξη της θητείας του από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Το Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που στρέφονται κατά αποφάσεων του κ. Ρακιντζή, αποφάσισε ότι η θητεία του έχει λήξει και συνεπώς δεν έχει τη δυνατότητα να προσφεύγει κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων. Η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει τους προσφεύγοντες δημοσίους υπαλλήλους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως εφόσον υπάρξουν οι ανάλογες προσφυγές τίθενται εν αμφιβόλω οι διοικητικές πράξεις που έχει κάνει ο κ. Ρακιντζής από το 2009 έως σήμερα. Tον τελικό λόγο θα έχει, ωστόσο, η ολομέλεια του ΣτΕ.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον κ. Ρακιντζή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την απόφαση και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν καθαρογραφεί. Πάντως, επισήμανε ότι όντως υπάρχει ζήτημα με τη λήξη της θητείας του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει θέσει πολλές φορές το ζήτημα. «Πλέον θα πρέπει να ληφθεί αρμοδίως μία απόφαση», κατέληξε.