Πρόταση παραπομπής σε δίκη για πρώην δήμαρχο στις Σέρρες

Πρόταση παραπομπής σε δίκη για πρώην δήμαρχο στις Σέρρες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Νιγρίτας Σερρών για «μαύρη τρύπα» 450.000 ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του τότε δήμου (νυν Βισαλτίας), εισηγείται ο αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μαδεμλής προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Προτείνει, για την ίδια υπόθεση, που αφορά το διάστημα 2003-2007, να δικαστεί και ο τότε προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας και ελεγκτής των εσόδων-εξόδων του δήμου. Ως βασικός υπεξαιρέτης περιγράφεται δημοτικός υπάλληλος που εκτελούσε επί σειρά ετών χρέη δημοτικού εισπράκτορα.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος –που δεν ζει πια– φέρεται ότι εισέπραττε κατά τρόπο παράνομο οφειλές των δημοτών, δηλαδή εξωλογιστικά, χωρίς να τις αποδίδει –ως όφειλε– στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου. Επρόκειτο για εισπράξεις ημέρας προερχόμενες από υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή