Αποδεικτικά στοιχεία νομίμως οι «λίστες»

Αποδεικτικά στοιχεία νομίμως οι «λίστες»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία νομιμοποιούνται οι λίστες, όπως η λίστα Λαγκαρντ, στο πλαίσιο πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ειδικότερα, 12 εκ των 15 μελών της Ενωσης, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου υπογράφουν ανακοίνωση στην οποία υιοθετούν επί της ουσίας την επιχειρηματολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αφού επισημαίνονται οι ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, τονίζεται ότι «η εκτελεστική εξουσία έχει θεσμική υποχρέωση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του αναγκαίου νομοθετικού πλαισίου προς αποκάλυψη και πάταξη της διαφθοράς, σύμφωνα, βεβαίως, πάντοτε προς τις επιταγές του Συντάγματος και τις αρχές του Κράτους Δικαίου, η, δε, νομοθετική εξουσία να τις υιοθετεί, ώστε να δύνανται οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί να επιτελούν αποτελεσματικά το έργο τους, δεδομένου ότι οι τελευταίοι είναι εφαρμοστές και μόνο του νόμου».

Ως προς την επίμαχη διάταξη υπενθυμίζεται ότι θα ενεργοποιείται υπό προϋποθέσεις τις οποίες θα κρίνουν οι αρμόδιοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί με απώτερο σκοπό την«εξάλειψη της φοροδιαφυγής, καθώς και την πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση του συμφέροντος των δοκιμαζόμενων Ελλήνων πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή