ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανανέωση συμβάσεων «φρένο» σε προσλήψεις

i-ananeosi-symvaseon-freno-se-proslipseis-2117976

Οδηγίες για την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ως προς το σκέλος που αφορά την ανανέωση των συμβάσεων καθαριότητας στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2016 περιλαμβάνει εγκύκλιος που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στην καθαριότητα των ΟΤΑ, επισημαίνεται στην εγκύκλιο ότι, εφόσον οι δήμοι είχαν ξεκινήσει διαδικασίες πρόσληψης τέτοιου προσωπικού, δύνανται να μην τις υλοποιήσουν εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της ΠΝΠ βρίσκονταν στο στάδιο της ανάρτησης των ανακοινώσεων. Για όσες προσλήψεις δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση, αυτές αναστέλλονται, εφόσον οι ανάγκες καλύπτονται από τις παραταθείσες συμβάσεις.

Εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες στην καθαριότητα, τότε οι δήμοι μπορούν να προσλάβουν προσωπικό ανάλογα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού τους. Ως προς τις ατομικές συμβάσεις που έληξαν μεταξύ 4 και 30 Νοεμβρίου 2015, αυτές παρατείνονται αυτοδίκαια, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης.

Η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων διενεργείται με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμοδίου για την πρόσληψη οργάνου και δεν απαιτείται απόφαση διοικητικού ή δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταση των συμβάσεων αφορά και το προσωπικό που απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ενώ δεν ισχύει για το προσωπικό που απασχολείται με ασφαλιστικά μέτρα.