Οριστική αθώωση ειδικών φρουρών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Οριστική αθώωση ειδικών φρουρών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικυρώθηκε από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τέσσερις ειδικούς φρουρούς που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νικ. Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Σακελλίωνα, καθώς κατά τη σύλληψή του, ο 24χρονος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εφετειακή αθωωτική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ζητούσε την αναίρεσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή