ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαέξι φοιτητές στο Πρόγραμμα Υποτροφιών 2016 της Γ. Αγγελοπούλου στο Ίδρυμα Κλίντον.

Δεκαέξι φοιτητές στο Πρόγραμμα Υποτροφιών 2016 της Γ. Αγγελοπούλου στο Ίδρυμα Κλίντον.

Tέσσερις φοιτήτριες και δώδεκα φοιτητές επελέγησαν να συμμετάσχουν στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών Angelopoulos CGIU, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Οι 16 συνολικά φοιτητές συνδέονται με 12 Σχέδια Πρωτοβουλιών που εγκρίθηκαν για το φετινό πρόγραμμα, μετά την αξιολόγηση 40 προτάσεων, από 108 υποψηφιότητες.

Από τα 12 Σχέδια που επελέγησαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης τα 6 αφορούν επιχειρηματικότητα/κοινωνική δράση, τα 4 ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα ενώ 2 κινούνται στον χώρο της κοινωνικής υγείας.

Πέρα από τα σχέδια αυτά (2 από τα οποία συνδέονται με δράσεις οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοσθεί από υποτρόφους προηγουμένων ετών), 3 ακόμη επελέγησαν για ενίσχυση, ενώ αποτελούν συνέχιση παλαιότερων πρωτοβουλιών του Προγράμματος Υποτροφιών οι οποίες μάλιστα είχαν λάβει ευρύτερη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό.

Στις φετινές υποτροφίες από τα σχέδια που εγκρίθηκαν, 4 προέρχονται απο το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, 3 προήλθαν απὀ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2 από το Πολυτεχνείο Κρήτης και 1 απὀ το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το Clinton Global Initiative University 2016 θα διοργανωθεί 1-3 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια.