Μάθημα από το FBI για τα πλαστά έγγραφα

Μάθημα από το FBI για τα πλαστά έγγραφα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικοί του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ εκπαίδευσαν Ελληνες συναδέλφους τους στην ανίχνευση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Το σεμινάριο έγινε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών με τη συμμετοχή και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών που μετέχουν στο check in των επιβατών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο σεμινάριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο Αμερικανός αξιωματικός του FBI William Tzakis και οι αστυνομικοί σύνδεσμοι της βρετανικής πρεσβείας, Rachel Deborah Challis και Piyush Sachania.

Το «παρών» από την ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος Πλαστότητας Εντύπων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Νίκος Σκαρτσής. Την ημερίδα παρακολούθησαν 80 αστυνομικοί και 75 εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών. «Στόχος ήταν η ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού σε αντικείμενα που αφορούν την πλαστότητα ταξιδιωτικών εγγράφων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, καθημερινά εντοπίζονται και συλλαμβάνονται περίπου 3 έως 4 αλλοδαποί που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια. Σε ετήσια βάση ο αριθμός τους κυμαίνεται στα 400 με 500 άτομα. Πρόκειται συνήθως για υπηκόους Αλβανίας, Πακιστάν κ.ά. Στα εντός Σένγκεν ταξίδια συνηθέστεροι προορισμοί τους είναι η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες και στα εκτός Σένγκεν ταξίδια, η Μ. Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή