Σοβαρές παραλείψεις στην παραπομπή της αναισθησιολόγου

Σοβαρές παραλείψεις στην παραπομπή της αναισθησιολόγου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Οι σοβαρές παραλείψεις στη διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη (ήταν η αναισθησιολόγος στην υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας), για κλοπή οπιούχων φαρμάκων από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφήνουν πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα εκείνων που δεν φρόντισαν να υπάρχει στον φάκελο το όνομα του προσώπου που αφαίρεσε τα οπιούχα φάρμακα και το πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Ετσι, ο κίνδυνος να ακυρωθεί η διαδικασία προτού καν αρχίσει είναι ορατός, πράγμα που εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί η πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ματίνα Παγώνη λίγο πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.

Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις της κ. Παγώνη ότι «η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Υπάρχει μια εισήγηση για απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο». Και προσέθεσε ότι «ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο (ΠΑΓΝΗ) με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει από την αρχή την υπόθεση, κατονομάζοντας το πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται». Η κ. Παγώνη ουσιαστικά ρίχνει το μπαλάκι τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας ότι «η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά από το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Οταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες». Αλλεπάλληλα γεγονότα πάντως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι κύκλοι θέλησαν να καλύψουν την αναισθησιολόγο, πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, μολονότι η ίδια έχει παραδεχθεί ότι έπαιρνε τις πεθιδίνες για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Δεν μπορεί αλλιώς να δικαιολογηθεί η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί, το πόρισμα της οποίας εστάλη με ελλιπή στοιχεία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς δεν κατονομάζεται ούτε το πρόσωπο ούτε η πράξη που του καταλογίζεται. Ευθύνες αναμένεται να αναζητηθούν και για παραλείψεις κατά τη διαδρομή του φακέλου από το ΠΑΓΝΗ στην 6η ΔΥΠΕ.

Ερωτήματα προκάλεσε χθες και η στάση των υπηρεσιών του υπουργείου που δεν επέτρεπαν την είσοδο δημοσιογράφων στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους. Τελικά, τους επετράπη η είσοδος μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή