Διακόπτουν τον διάλογο οι επιστημονικοί φορείς

Διακόπτουν τον διάλογο οι επιστημονικοί φορείς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης οι επιστημονικοί φορείς. Χθες οι εκπρόσωποί τους έλαβαν ομόφωνη απόφαση να διακόψουν τον διάλογο με την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι για τη μη προσκόμιση από πλευράς υπουργείου Εργασίας ποσοτικοποιημένων στοιχείων σχετικά με τη βιωσιμότητα του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος. Οπως ανακοίνωσαν χθες, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, «παρόλο που προσήλθαμε στον διάλογο με καλή διάθεση, μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς». Οι επιστημονικοί φορείς επαναλαμβάνουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο «έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα», και ζητούν την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση.

Αύριο, στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές, κτηνίατροι, μηχανικών, χημικοί, φοροτεχνικοί, κ.ά. Ηλεκτρικός και τραμ θα κινηθούν από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και τα λεωφορεία από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Δεν θα κινηθούν τρόλεϊ, τρένα, προαστιακός, ταξί. Απεργία διαρκείας ξεκινούν αύριο και οι ιδιοκτήτες φορτηγών, 48ωρη οι ναυτεργάτες (έως το πρωί του Σαββάτου), ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή