Youth4Greece: Σχολεία «Πρεσβευτές» του τόπου τους

Youth4Greece: Σχολεία «Πρεσβευτές» του τόπου τους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, το Saferinternet.gr σε συνεργασία με τη Google και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα παρουσίασαν χθες την νέα πλατφόρμα ανάδειξης της Ελλάδας “Youth4Greece''

Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να προβάλλει την χώρα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων αφού ενθαρρύνει τους νέους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους – ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς – τοπικές εκδηλώσεις και συνταγές, για να αναδείξουν τη μοναδικότητα κάθε σημείου της χώρας.

Ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Google αναφερόμενος στην πρωτοβουλία δήλωσε στην «Κ», «Εστιάζουμε στην εκπαίδευση της νέας γενιάς σε ψηφιακά εργαλεία και στην ανάδειξη πρωτότυπου και δημιουργικού περιεχομένου για ένα καλύτερο διαδίκτυο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε φέτος τη συνεργασία μας με το Saferinternet.gr με την υλοποίηση της πλατφόρμας «Youth4Greece», όπου μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους αναπτύσσουν πρωτότυπο υλικό, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις ιδιαίτερα σημαντικές έννοιες της πνευματικής ιδιοκτησίας, της συνεργασίας και της ποιοτικής δημιουργίας.»

Το περιεχόμενο της πλατφόρμας που φιλοξενείται από την Google και το YouTube, υλοποιήθηκε  από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Στην χθεσινή εκδήλωση παρουσιάστηκε ο πρώτος κύκλος πρωτότυπων βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές, ενώ καλούνται περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα, μέχρι την ολοκλήρωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς , να γίνουν «Πρεσβευτές» της πρωτοβουλίας.

Η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δρ. Βερόνικα Σαμαρά είπε πως κεντρικό σύνθημα της πρωτοβουλίας είναι «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» .«Με αυτό τον τρόπο προσκαλούμε τους νέους -και όχι μόνο- να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για να γίνει το Διαδίκτυο ένας καλύτερος τόπος μέσα από τη δημιουργία, την υπεύθυνη χρήση, την κριτική σκέψη για κάθε 'κλικ' και την καταπολέμηση κάθε είδους παράνομης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς Όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή