Συναγερμός για φορτίο όπλων και πυρομαχικών στον Εβρο

Συναγερμός για φορτίο όπλων και πυρομαχικών στον Εβρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου τρεις Βρετανοί υπήκοοι, σύμφωνα με πληροφορίες κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα με τροχόσπιτα και μετέφεραν όπλα και χιλιάδες σφαίρες. Μάλιστα ένα τέταρτο άτομο, μέλος της ίδιας ομάδας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στην Τουρκία από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι το «καραβάνι» με τα όπλα έφτασε στην Ελλάδα όχι οδικώς μέσω βαλκανικών χωρών αλλά κατά πάσα πιθανότητα με πλοίο από την Ιταλία. Μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα όπλα και πυρομαχικά έχουν αγοραστεί στην Αγγλία.

Το χρονικό

Ο ένας από τους Βρετανούς υπήκοους, ηλικίας 40 ετών, συνελήφθη από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης στο τελωνείο Κήπων Εβρου, ενώ προσπαθούσε να περάσει το μεθοριακό πέρασμα. Συγκεκριμένα, ο 40χρονος είχε αφήσει το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο στον χώρο στάθμευσης του τελωνείου, πέρασε αρχικά πεζός στην Τουρκία, ωστόσο συνελήφθη κατά την επιστροφή του για να παραλάβει το τροχόσπιτο, καθώς το όχημα είχε ήδη εντοπιστεί από τις αρχές.

Το όχημα έφερε γερμανικές πινακίδες και σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο εσωτερικό του βρέθηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια, 8 διόπτρες, 200.000 σφαίρες και διάφορα χρηματικά ποσά. Ο άνδρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία όπλων.

Οι άλλοι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 36 ετών συνελήφθησαν από το Λιμενικό στον χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξάνδρούπολης. Επίσης επέβαιναν σε αυτοκίνητο με τροχόσπιτο το οποίο μετέφερε 18 όπλα και 27.000 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών και 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή