ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Συνελεύσεις, μπλόκα και κλειστά τελωνεία

gre1626410_25753713

Τη στάση τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους καθορίζουν την Δευτέρα οι αγρότες, στα μπλόκα ανά την ελληνική επικράτεια.

Η ημέρα θα αφιερωθεί σε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι αγρότες με ποιό τρόπο θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και να αποσύρει το ασφαλιστικό συζητώντας μαζί τους σε εντελώς διαφορετική βάση.

Αυτό σημαίνει ότι ο διάλογος κυβέρνησης – αγροτών, θα ξεκινήσει με τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει οι δεύτεροι, αν και δε διαφαίνεται πρόθεση να αποσυρθεί από το τραπέζι η κυβερνητική πρόταση.

Από το μεσημέρι της Κυριακής παραμένει κλειστός ο δρόμος στα Τέμπη, ενώ σήμερα, Δευτέρα, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων θα συνεδριάσει με σκοπό να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις των αγροτών.

Αυτό θα γίνει το απόγευμα, στο μπλόκο της Νίκαιας, την ώρα που στην Λάρισα οι αγρότες περιμένουν την επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. 

Να σημειωθεί ότι η μέχρι στιγμής απόφαση των αγροτών, υποστηρίζει το κλείσιμο κεντρικών δρόμων και τελωνείων σε όλη την Ελλάδα.