Ο δήμαρχος που ορκίζεται στον Αρτέμη Σώρρα

Ο δήμαρχος που ορκίζεται στον Αρτέμη Σώρρα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελάτε Συνέλληνες, ελάτε, ρε Ελληνες, να ορκιστούμε ο ένας για τον άλλο. Και οι ορκισμένοι μπορούν να πουν τον όρκο. Και μετά ελάτε να πιούμε το νερό. Τα χέρια να είναι σταυρωμένα. Οι Ελληνες πάντα προσοχή ορκίζονται».

Τα παραπάνω φαίνεται πως έβγαζαν νόημα στους δεκάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, εκείνο το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου 2016, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι. Μαζί τους και ο δήμαρχος κ. Σάκης Κοσματόπουλος. «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Ζευς ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ», ξεκίνησαν να απαγγέλλουν εν χορώ (ο δήμαρχος ήταν «ήδη ορκισμένος» σε προηγούμενη τελετή, οπότε απείχε). Ο «όρκος του πολεμιστή», όπως λέγεται, συνεχίζει για πολλές στροφές ακόμα, καταλήγοντας: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».

Επρόκειτο για εκδήλωση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας», ο οποίος τους τελευταίους μήνες ανοίγει παραρτήματα σε όλη τη χώρα, προσελκύοντας νέους πιστούς με τον μαγικό αυλό των 600 δισ. δολαρίων που διατείνεται ότι διαθέτει ο Ελληνας ομογενής για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αν και τα 20.000, τα οποία ο ίδιος ο κ. Σώρρας υποσχέθηκε σε κάθε ψηφοφόρο του στις επόμενες εκλογές (ναι, έχει δημιουργήσει πολιτικό φορέα), μάλλον αποτελούν ικανό κίνητρο για να αποστηθίσει κάποιος τον όρκο.

Πριν από λίγο καιρό η οργάνωση άνοιξε γραφεία και στα Σέρβια, γεγονός που χαιρέτισε ο δήμαρχος, «καθώς θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρωτοπόρος». Στην ομιλία του κατά την πρόσφατη εκδήλωση, ο κ. Κοσματόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση της χώρας θυμίζει την περίοδο μετά την Αλωση της Πόλης. «Με τα τελευταία τραγικά συμβάντα, αυτό το ρεζίλεμα του έθνους, πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι να δώσουμε τον αγώνα μέχρις εσχάτων. Η μόνη ελπίδα είναι αυτή η συνάθροιση. Γιατί ο Ελληνας έχει ψυχή και θα το αποδείξει» είπε.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον δήμαρχο –γενικό χειρουργό στο επάγγελμα– αναρωτώμενη εάν πράγματι συμμερίζεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα. Μήπως πρόκειται για κάποιο αστείο; Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Αν βγει κάτι, έχει καλώς, αν δεν βγει, δεν θα έχουμε χάσει τίποτα». Οπως αναφέρει, διοικεί έναν υπερχρεωμένο δήμο λόγω οικονομικών ατασθαλιών των περασμένων δημοτικών αρχών. «Ψάχνω τρόπο να ανασάνει οικονομικά. Εχω έρθει σε επαφή με πάνω από 50 επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η υπόθεση Σώρρα». Σχετικά με τη μυστικιστική υπερπατριωτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε, λέει ότι «από τη στιγμή που έκανε γραφεία στην περιοχή και με κάλεσε σε εκδήλωση στον δήμο δεν μπορούσα να αρνηθώ». Οσο για τον όρκο, αρνείται ότι πρόκειται για αρχαιοελληνικό, όπως τον κατηγορεί ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αλλά για «ακραιφνή πατριωτικό όρκο για τον αγώνα που γίνεται για την πατρίδα».

Οι πληροφορίες για τον αγώνα είναι συγκεχυμένες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η «Ελλήνων Συνέλευσις» καλεί όλους τους Ελληνες να δημιουργήσουν δικές τους συνελεύσεις στους δήμους με σκοπό κάποτε να συνενωθούν στη μεγάλη 5η εθνοσυνέλευση που «ανίκητοι πια θα πάρουμε όλα τα δίκαια και τα δικά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και την ανάπτυξη του έθνους μας». Κι αν ακούγονται κάπως αστεία τα παραπάνω, πείτε το στους υπαλλήλους της ΔΟΥ και του ΟΑΕΕ Σύρου, οι οποίοι τις προάλλες υποδέχθηκαν τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που ζητούσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους μέσω του παγκόσμιου καταπιστεύματος του Σώρρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή