Προκαταρκτική για την έρευνα στα μεταλλεία

Προκαταρκτική για την έρευνα στα μεταλλεία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης, με αφορμή μεγάλα κενά που, όπως ανέφερε, διαπίστωσε κατά τη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη υπόθεσης καταγγελίας κατοίκων περιοχής της Χαλκιδικής αναφορικά με τις δραστηριότητες μεταλλείων στην περιοχή, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

«Με βάση και την αναλυτική απάντηση της Εισαγγελίας, προέκυψαν τα εξής: Η καταγγελία των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη έγινε στις 5/9/2013. Στη συνέχεια, στις 5/10/2014, υπήρξε παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης προς τον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος. Κατόπιν, στις 6/2/2015, επιστράφηκε η δικογραφία στην Εισαγγελία μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος Βορείου Αιγαίου και σχεδόν αμέσως, στις 20/2/2015, έγινε εκ νέου χρέωση της δικογραφίας σε εισαγγελικό λειτουργό για περαιτέρω επεξεργασία. Και φτάνουμε στις 9/10/2015, ημερομηνία από την οποία ξεκινά το διάστημα το οποίο θέλετε να ερευνηθεί, οπότε εισέρχεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής το έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος με το οποίο διαβιβάζονται πράξεις βεβαίωσης παράβασης και συσχετίζεται με την ποινική δικογραφία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Η ανάγνωση των ημερομηνιών, όπως τις έθεσε υπόψη μου η Εισαγγελία, δημιουργεί και σε μένα απορίες για το διάστημα από 5/9/2013 έως 5/10/2014 που έγινε παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση, καθώς και για το διάστημα από 20/2/2015, οπότε επαναχρεώθηκε η δικογραφία σε εισαγγελικό λειτουργό, έως 9/10/2015 οπότε συσχετίστηκε με το έγγραφο της Επιθεώρησης. Για τον λόγο αυτό, επειδή δεν μπορώ να βρω μία σαφή εξήγηση για την καθυστέρηση αυτή, έχω ζητήσει -σήμερα νομίζω ότι θα διεκπεραιωθεί το σχετικό έγγραφο- τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης».

Την τοποθέτηση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης χθες στη Βουλή, προκάλεσε ερώτηση της κ. Αικατερίνης Ιγγλέζη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία Χαλκιδικής έχει κωλυσιεργήσει σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός». Καμία από τις καταγγελίες των κατοίκων ή ακόμη και της νέας Δημοτικής Αρχής δεν έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης ή έστω να απαντηθεί από την Εισαγγελία» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Σας διαβεβαιώνω ότι θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο της καθυστέρησης με μεγάλη προσοχή» επανέλαβε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή