Ο Στ. Βαρδαρός στη θέση του αναπληρωτή ΓΓ του υπουργείου Υγείας

Ο Στ. Βαρδαρός στη θέση του αναπληρωτή ΓΓ του υπουργείου Υγείας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ειδική αρμοδιότητα την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), ενεργοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, η θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα.

Στη θέση ορίστηκε ο πολιτικός επιστήμονας, Σταμάτης Βαρδαρός και όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Βαρδαρός «θα έχει το ρόλο υλοποίησης και συντονισμού των δράσεων για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ», ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), θα προχωρά σε δράσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των δομών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, το υπουργείο Υγείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και θα προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή Νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «πυρήνας του είναι το αποκεντρωμένο «ιατρείο γειτονιάς», όπου ο οικογενειακός γιατρός και η διεπαγγελματική ομάδα υγείας θα έχουν υπό την ευθύνη τους ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα με έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας». Η πρώτη φάση του Σχεδίου περιλαμβάνει πιλοτική εφαρμογή σε αστικές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή