Με τροπολογία στη Βουλή το θέμα της τέφρας νεκρών

Με τροπολογία στη Βουλή το θέμα της τέφρας νεκρών

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία για την τύχη της τέφρας ενός νεκρού κατατέθηκε στη Βουλή. Οπως ορίζει, η τέφρα (αφού τοποθετηθεί σε τεφροδόχο) μπορεί να φυλάσσεται σε ειδικό χώρο στο κέντρο αποτέφρωσης ή να ταφεί σε υφιστάμενο κοιμητήριο.

Επίσης είναι δυνατή η διασπορά της «σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (σιντριβάνι ή ανθόκηπο) εντός του κέντρου αποτέφρωσης ή σε υπαίθριο χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής ή στη θάλασσα». Στην τελευταία περίπτωση, η τεφροδόχος θα πρέπει να είναι διαλυτή στο νερό και να εγκαταλειφθεί σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 ναυτικού μιλίου από την ακτή. Αν ο αποθανών δεν έχει δηλώσει ρητά τι θέλει να απογίνει η τέφρα του, τον λόγο έχουν οι συγγενείς, κατά σειρά τάξης. «Σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης της βούλησης του θανόντος ή διαφωνίας μεταξύ συγγενών της ιδίας τάξης, αποφαίνεται ο εισαγγελέας», αναφέρεται. Τέλος, διευκρινίζεται πως η τέφρα ενός νεκρού δεν επιτρέπεται να πωληθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή