ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διώξεις δύο ανδρών για απόπειρα βιασμού και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

astynomikos_geitonias-thumb-large--2

Για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, διώκονται, σύμφωνα με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, δύο άνδρες 29 και 23 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό και 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες για τα παραπάνω αδικήματα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην δικογραφία, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου 2016 στην Κομοτηνή, ο 29χρονος επιτέθηκε σε 20χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να τη βιάσει, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και τράπηκε σε φυγή.

Ο ίδιος δράστης, κατηγορείται ότι τον Οκτώβριο του 2015, σε είσοδο πολυκατοικίας στην Κομοτηνή, παρενόχλησε σεξουαλικά 19χρονη ημεδαπή, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε επίσης ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιανουαρίου 2016, στην Κομοτηνή, ο 23χρονος δράστης πλησίασε 22χρονη ημεδαπή και προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τρεις υποθέσεις, μόνο η μία είχε καταγγελθεί στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, ενώ οι υπόλοιπες προέκυψαν μετά από αστυνομική έρευνα.