Η Κατερίνα Κασιούμη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η Κατερίνα Κασιούμη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλλιτεχνική διευθύντρια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναλαμβάνει η Κατερίνα Κασιούμη, ύστερα από απόφαση που ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας "Φάρις".

Η Κατερίνα Κασιούμη, διευθύντρια έως τώρα της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Πραγματοποίησε σπουδές στην Αθήνα, στην Κρατική Σχολή Χορού Ορχηστικής Τέχνης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κοπεγχάγη, Βιέννη Λονδίνο), ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο. Κατέχει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα κι έχει μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού, που έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

Για τη θέση, που είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Βίκυς Μαραγκοπούλου, είχαν καταθέσει, επίσης, υποψηφιότητα η Δανάη Θεοδωρίδου (ηθοποιός, σκηνοθέτις και ερευνήτρια θεάτρου), η Χριστίνα Πολυχρονιάδου (δημιουργός πολιτιστικής εταιρείας με σκοπό την εξέλιξη και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού χορού) και ο χορευτής Γιάννης Καρούνης.

Αμέσως μετά τη λήξη του 22ου Φεστιβάλ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή μόνιμου καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή