Σώος στην υγεία του ο Νορβηγός τουρίστας στα Λευκά Όρη

Σώος στην υγεία του ο Νορβηγός τουρίστας στα Λευκά Όρη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλό σημείο του ορεινού όγκου των Λευκών Ορέων, όπου επικρατούσαν πολύ χαμηλές, κάτω του μηδενός θερμοκρασίες, εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης από διασώστες – πυροσβέστες ο 33χρονος Νορβηγός τουρίστας που είχε αποκλειστεί στην περιοχή και από το πρωί είχε στηθεί επιχείρηση για την διάσωσή του.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη -υπό αντίξοες συνθήκες- η επιχείρηση κατάβασης σε ασφαλές σημείο, ώστε στη συνέχεια να παρασχεθεί η ιατρική φροντίδα που χρειάζεται ο 33χρονος.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού, ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Την νύχτα ο Νορβηγός διανυκτέρευσε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί. Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.

Κύριο μέλημα των διασωστών ήταν να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται πριν νυχτώσει, δεδομένου ότι ο 33χρoνος παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή