Ολα τα βλέμματα στραμμένα στην Τζολί

Ολα τα βλέμματα στραμμένα στην Τζολί

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα παρέμεινε χθες σταθερός, κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, 43.407 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ομως, το γεγονός της ημέρας ήταν η επίσκεψη της διάσημης χολιγουντιανής σταρ, Αντζελίνα Τζολί, στην Ελλάδα, ως ειδικής απεσταλμένης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκ μέρους του ύπατου αρμοστή, Filippo Grandi. Πλήθος κόσμου σκαρφάλωσε σε ταράτσες αλλά και δέντρα για να καταφέρει να «κλέψει» έστω μια όσο το δυνατόν πιο κοντινή εικόνα της Αντζελίνα Τζολί ή και να την αγγίξει.

Η σταρ έφτασε το πρωί με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περίπου στη μία το μεσημέρι βρέθηκε στον Πειραιά όπου και χθες παρέμεναν τουλάχιστον 4.000 πρόσφυγες. Μάλιστα «συναντήθηκε» με οικογένεια προσφύγων από το Αφγανιστάν, οι οποίοι της μίλησαν για τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ χθες στις 5.00 το απόγευμα πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση προκάλεσε πολλές σατιρικές αναρτήσεις στο twitter, μεταξύ των οποίων πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει την ηθοποιό, έτσι ώστε ο Μπραντ Πιτ να αναγκαστεί να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας, αλλά και παραίνεση προς τη σταρ να υιοθετήσει τον πρωθυπουργό για να του βάλει μυαλό.

H ειδική απεσταλμένη σε δηλώσεις της, πριν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να επισκεφτεί την Ειδομένη, εξέφρασε την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και αιτούντων άσυλο. «Βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσω τις προσπάθειες της Υπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης» ανέφερε η σταρ.

Οπως ανακοίνωσε χθες το συντονιστικό όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, ύστερα από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τέσσερις εταιρείες ανέλαβαν να στηρίξουν την προσπάθεια δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές: ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ ΓΕΚ,  LAFARGE – ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι βρίσκονται 10.500 άτομα, ενώ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα εκτιμάται ότι φιλοξενούνται σε δομές περίπου άλλα 11.000 άτομα. Συνολικά στην Αττική σε Σχιστό, Ελαιώνα, Ελληνικό, Αγιο Ανδρέα, Μαλακάσα, Λαύριο και Λιμάνι Πειραιά φιλοξενούνται 11.936 πρόσφυγες και μετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή