ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο στον καταυλισμό της Ειδομένης για υποψία απόπειρας βιασμού ανήλικης

img_1320
eidpro

Φυλλάδιο με το οποίο προτρέπει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη διότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν, μοίρασε το πρωί της Παρασκευής η τοπική Αστυνομία.

«Τα σύνορα είναι κλειστά. Στους χώρους φιλοξενίας θα βρείτε τροφή και διαμονή. Μην εμπιστεύεστε ανεύθυνους που σας βάζουν σε κίνδυνο. Μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο», γράφει το φυλλάδιο, στο οποίο υπάρχει και αραβική μετάφραση.

Στην Αστυνομία της περιοχής παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε τεταμένο κλίμα, από ομάδα προσφύγων του καταυλισμού της Ειδομένης, ένας άνδρας ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού. Οι πρόσφυγες τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς, αλλά όπως δήλωσε στην «Κ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα δεν στοιχειοθετηθηκε απόπειρα βιασμού. Ο κατηγορούμενος ανακριθηκε με την βοήθεια διερμηνέα, όπως επίσης και το ανήλικο κορίτσι, το οποίο όμως αρνήθηκε ότι δέχθηκε επίθεση κι έτσι ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.

Στις δέκα το βράδυ της Πέμπτης, μια άλλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών συνεπλάκη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών και να δεχτούν πρώτες βοήθειες. Ενας Αφγανός 23 ετών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αιτία της έντασης δεν φαίνεται να σχετίζεται με το συμβάν που είχε προηγηθεί.