ΚΚΕ: Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και εκφράζει, στο σχετικό μήνυμά του.

Σθυγκεκριμένα τονίζει « την αμέριστη αλληλεγγύη του στους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες, στους μετανάστες εργάτες που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και βιώνουν διπλή καταπίεση, καθώς και στους Έλληνες εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τα τελευταία χρόνια και γίνονται, και αυτοί, θύματα διακρίσεων».

Χαρακτηρίζοντας συγκινητική την αλληλεγγύη που εκφράζεται προς τους πρόσφυγες, από τους πολίτες, τους καλεί να αντιταχθούν στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης και την παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορα, καθώς, όπως αναφέρει «που οδηγούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και στο μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα».

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ, οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατά του ρατσισμού, είναι οι ίδιοι που αναπαράγουν το σύγχρονο, ραφιναρισμένο και ύπουλο ρατσισμό, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Τέλος, το ΚΚΕ ζητά την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους, «για να σταματήσει το αίσχος του Πειραιά, του Ελληνικού, της Ειδομένης και να υπάρξουν ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων ΜΚΟ – επιχειρήσεων ή ύποπτων ΜΚΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή