Μητροπολίτης Πειραιώς κατά του Ισλάμ

Μητροπολίτης Πειραιώς κατά του Ισλάμ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ισλάμ ως θρησκευτική παραδοχή ευθύνεται για τα πολυώδινα βάσανα των πολυνέκρων επιθέσεων», θεωρεί ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε κείμενο που εξέδωσε με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στη Λαχώρη του Πακιστάν.

Οπως προσθέτει ο μητροπολίτης, «η θρησκευτική παραδοχή του Ισλάμ είναι ασύμβατη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο της ανεξιθρησκείας και της ανεκτικότητος και οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν μπορούν να αποδεχθούν εφιαλτικές απόψεις σαν εκείνες του R.N. Coudenhof E-Kalergi στο σύγγραμμά του “Praktischer Idealismus” ή του κ.G. Soros, που προ τριμήνου δήλωσε στην Τουρκία ότι χρηματοδότησε ΜΚΟ με 11 δισεκατομμύρια δολάρια για να πλημμυρίσουν με Μουσουλμάνους την Ευρώπη», ενώ επιτίθεται «στους δήθεν προοδευτικούς μιας επίσημης διακήρυξης ρατσισμού και κατωτερότητος της γυναίκας που σηματοδοτεί η μουσουλμανική μαντίλα, την οποία θεσμοθετεί ο ψευδοθεός του Ισλάμ». «Απορίας άξιο είναι η σιωπή του φεμινιστικού κινήματος και των ψευδοακτιβιστών της ισότητος των ανθρώπων. Αλλά φαίνεται ο φόβος και ο τρόμος ή το χρήμα κλείνουν τα στόματα», λέει ο κ. Σεραφείμ.

Παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, ο οποίος απειλεί να μη συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο –την πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών (1054)– τον Ιούνιο στην Κρήτη, εάν δεν λυθεί η υπόθεση του εμιράτου του Κατάρ, την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου διεκδικούν τα πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή