Γιατί τα ανταλλακτήρια ελπίζουν σε μετανάστες

Γιατί τα ανταλλακτήρια ελπίζουν σε μετανάστες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σωτηρία για τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος έρχεται από τους… μετανάστες. Οπως πληροφορείται η «Κ», η Ενωση Ανταλλακτηρίων Συναλλάγματος έχει υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος το εξής αίτημα: να της δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσει δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την επικράτεια με στελέχη που θα εκπαιδεύσουν οι ίδιες οι εταιρείες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών σε συνάλλαγμα. Διευκρινίζεται ότι μιλούν για τις ανάγκες που αφορούν τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό δηλώνει στην «Κ» ο κ. Δημήτρης Κουρμπούζος, πρόεδρος της ένωσης και πρόεδρος της εταιρείας Κapachange, ο οποίος εξηγεί τους λόγους αυτής της πρωτοβουλίας ως εξής: «Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, ο τζίρος στον κλάδο μας έχει μειωθεί σημαντικά».

Το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας έχουν αυξηθεί πολύ δεν τους έχει επηρεάσει. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, οι περισσότεροι δεν αλλάζουν τα χρήματά τους, ενώ όσοι τα έχουν μετατρέψει ήδη σε ευρώ, στην Τουρκία, απλώς τα διακρατούν, έχοντας κατά νου ότι κάποια στιγμή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πάνε στον τελικό ευρωπαϊκό προορισμό τους, που θα είναι και πάλι μια χώρα της Ευρωζώνης. Το πιθανότερο είναι πως εκεί θα μετατρέψουν και τα υπόλοιπα σε ευρώ.

Με το δίκτυο, ωστόσο, το οποίο θα έχει «πρόσβαση» στα κέντρα φιλοξενίας, η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Αν μάλιστα οι υπάλληλοι μιλούν τη γλώσσα των μεταναστών, τότε η συναλλαγή θα μπορεί να γίνει ευκολότερα, αφού και η σχέση εμπιστοσύνης θα είναι μεγαλύτερη. Κι έτσι, θα διασωθεί και ο κλάδος, που διανύει μεγάλη ύφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή