1.000 άτομα λιγότερα στον καταυλισμό του Πειραιά

1.000 άτομα λιγότερα στον καταυλισμό του Πειραιά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερική αποσυμφόρηση παρατηρείται στο λιμάνι του Πειραιά από προχθές, καθώς περίπου 1.050 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρο στον Σκαραμαγκά. Ο προσφυγικός πληθυσμός του ΟΛΠ υπολογιζόταν χθες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, σε 3.675 άτομα. Απ’ αυτούς 1.760 βρίσκονταν στην πύλη Ε1, 965 στην Ε2 και 950 στην Πέτρινη Αποθήκη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αδειάσει κατ’ αρχάς ο επιβατικός σταθμός της Ε2 και στη συνέχεια οι υπόλοιποι, έτσι ώστε μέχρι το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι.

Καθώς οι συνθήκες διαμονής στο λιμάνι είναι πολύ άσχημες, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μετανάστες και πρόσφυγες για μετακίνηση στον Σκαραμαγκά. Θετικά μετράει πως ο χώρος βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα. Από την πλευρά της κυβέρνησης προτεραιότητα έχει δοθεί στους Γεζίντι. Κατόπιν θα ακολουθήσουν οι Σύροι και στη συνέχεια οι Αφγανοί.

Ο χώρος του Σκαραμαγκά θα μπορεί να φιλοξενήσει (όταν αναπτυχθεί πλήρως) 3.000 άτομα, είπε χθες ο Θ. Δρίτσας. Υπολογίζεται πως ακόμα 1.000 θέσεις θα είναι έτοιμες (πλέον των 1.000 που ήδη έχουν καλυφθεί) μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε νέες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα (έως 700 άτομα), στη Μαλακάσα (500 άτομα) και στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης σημείωσε πως η κρουαζιέρα δεν επηρεάστηκε «ούτε κατά διάνοια» από την παρουσία των προσφύγων στο λιμάνι, παρότι παραδέχθηκε πως η παρουσία τους εκεί κράτησε περισσότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή