Στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων σήμερα

Στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων σήμερα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στην επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ διεκδικεί την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διατήρηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες κ.λπ.), ο υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, καθώς και η μη κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) εργαζόμενων κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή