Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο Ευστράτιος Ευθυμίου

Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο Ευστράτιος Ευθυμίου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στράτος Ευθυμίου είναι και επίσημα ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ευθυμίου είναι στέλεχος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών και φέρει το βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄. Έχει υπηρετήσει στην υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και στις Πρεσβείες της Ελλάδας στην 'Αγκυρα και στη Μόσχα.

Ακολουθεί το βιογραφικό του κ. Ευθυμίου:

Ο Ευστράτιος Ευθυμίου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών (LFH) και είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο (DEA, 2001) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), ενώ από το ίδιο Πανεπιστήμιο κατέχει Διεθνές Δίπλωμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1999). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Καθημερινή για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Το 2004 εισήχθη στη Διπλωματική Υπηρεσία και τη διετία 2005-2007 υπηρέτησε στο γραφείο του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα του υπουργείου. Το 2007 μετατέθηκε στην 'Αγκυρα, όπου έως το 2009 διετέλεσε διευθυντής του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας και στη συνέχεια έως το 2011, είχε ως αρμοδιότητα την παρακολούθηση θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Διαθέτει το ανώτατο δίπλωμα της τουρκικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο Αγκύρας (TÖMER).

Την περίοδο 2011-2013 υπηρέτησε στην Πρεσβεία Μόσχας με αρμοδιότητα επί πολιτικών, ενεργειακών και εκκλησιαστικών θεμάτων. Επέστρεψε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2013, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υποδιευθυντή της υπηρεσίας Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Εκτός από την τουρκική, ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και ισπανική και κατέχει πτυχία γλωσσομάθειας της γερμανικής και ρωσικής γλώσσας. Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη, την Αριάδνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή