Μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών της Σάμου

Μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών της Σάμου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών της Σάμου από απορρίμματα σχετιζόμενα με τις ροές των προσφύγων πραγματοποίησε η οργάνωση Αρχιπέλαγος και 106 σύλλογοι και φορείς του νησιού.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου που είχε το γενικό συντονισμό της δράσης, αλλά και με άλλους φορείς και ιδιώτες που προσέφεραν τα σκάφη τους για το σκοπό αυτό, εκατοντάδες άνθρωποι μετέβησαν με πλωτά μέσα σε απόκρημνες παραλίες, συνέλεξαν απορρίμματα από τη θάλασσα και τις ακτές και τα μετέφεραν σε προκαθορισμένα σημεία, όπου ανέμεναν φορτηγά.

«Η προσπάθεια αυτή πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις ανατολικές ακτές των οποίων έχουν συσσωρευτεί πολλοί τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμβεί πριν αρχίσουν οι βοριάδες του καλοκαιριού και ξεκινήσει η επαναδιασπορά των απορριμμάτων και η διάσπαση των πλαστικών», αναφέρει η οργάνωση Αρχιπέλαγος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή