Ανάληψη ευθύνης μετά την επίθεση στο Α.Τ Εξαρχείων

Ανάληψη ευθύνης μετά την επίθεση στο Α.Τ Εξαρχείων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κείμενο ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου για την εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ το μεσημέρι της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η επίθεση αποτελεί «μέρος του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη συνθήκη της εξαθλίωσης και της υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν συνολικά στην κοινωνία το κράτος και το κεφάλαιο.» ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πλατεία Εξαρχείων, η οποία σύμφωνα με τους δράστες έχει γίνει πιάτσα για εμπόριο ναρκωτικών και πηγή οικονομικής εκμετάλλευσης με στόχο την μετατροπή των Εξαρχείων σε «ένα χαμηλης αισθητικής διασκεδαστήριο»

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής, κουκουλοφόροι πρωταγωνίστησαν σε εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν περιμετρικά του Πολυτεχνείου, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν 100 κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν σφοδρή καταδρομική επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων.

Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στο κτίριο, πυρπόλησαν την εξωτερική σκοπιά, έσπασαν με βαριοπούλες υπηρεσιακά και ιδιωτικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή