Στη Βουλή η μήνυση κατά Ξυδάκη

Στη Βουλή η μήνυση κατά Ξυδάκη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βουλή θα αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε στη «Στοά του Βιβλίου» την 1η Απριλίου 2015 μεταξύ του ιδίου, του σωματοφύλακά του Γιάννη Σφακιανάκη, του τέως διευθυντή του γραφείου του Παναγιώτη Δούρου και του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλου.

Αιτία του έντονου διαπληκτισμού υπήρξε η κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Οπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, στη μηνυτήρια αναφορά η οποία κατέληξε στην Βουλή, ο κ. Ξυδάκης δεν δεχόταν να υπογράψει τον διορισμό του, παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετήσει τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Σκηνοθετών στην θέση του γενικού διευθυντή. 

Στη μηνυτήρια αναφορά του  ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι στην «Στοά του Βιβλίου» ο αστυνομικός εμπόδισε τον σκηνοθέτη να πλησιάσει τον κ. Ξυδάκη, ενώ λίγες μέρες πριν ο κ. Δούρος φέρεται να τον είχε βρίσει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή