ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας διακινητών στην Πάτρα

Εξάρθρωση σπείρας διακινητών στην Πάτρα

Συνελήφθη την Τετάρτη στην Πάτρα 24χρονος Αφγανός, σε βάρος του οποίου και τριών συνεργών του, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη χώρα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι στην Πάτρα, όπου εντόπισαν δώδεκα υπηκόους Ιράν και τον 24χρονο διακινητή. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν αλλοδαπούς, τους οποίους φιλοξενούσαν προσωρινά στην οικία που είχαν ενοικιάσει στην Πάτρα.

Στη συνέχεια, βραδινές ώρες, στο λιμάνι της πόλης εντόπιζαν σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα που θα ταξίδευαν στην Ιταλία και επιβίβαζαν – απέκρυπταν στο φορτίο τους αλλοδαπούς.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις 24 Απριλίου στην Πάτρα, είχαν επιβιβάσει σε φορτηγό που μετέφερε πορτοκάλια έντεκα αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπιστήκαν και συνελήφθησαν από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Από τους δώδεκα αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν στην οικία των δραστών, τέσσερις δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα και κινήθηκε σε βάρος τους η διαδικασία διοικητικής απέλασης.