Νέος γύρος κινητοποιήσεων λόγω ασφαλιστικού

Νέος γύρος κινητοποιήσεων λόγω ασφαλιστικού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, καθώς πολλοί κλάδοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Καταλήψεις στις υπηρεσίες των ΟΤΑ ξεκινάει από σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αρχής γενομένης από ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία, δημοτικά κτίρια κ.λπ. Επίσης, η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Περαιτέρω, μέχρι και αύριο, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, η οποία πιθανότατα θα ανανεωθεί, συνεχίζουν την απεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι, απέχοντας από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαΐου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας από τις 00.01 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τις 00.00 της Κυριακής. Οπως διευκρινίζει η ΠΝΟ, η 24ωρη αυτή απεργία είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη που έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης, με τρίωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή. Ολα τα τρένα, πλην των αρτηριακών αμαξοστοιχιών, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 05.00 έως και τις 08.00 π.μ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μέχρι και αύριο απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων λογιστές και φοροτεχνικοί, οι δικηγόροι έχουν παρατείνει την αποχή τους έως τις 7 Μαΐου, ενώ από τα καθήκοντά τους απέχουν μέχρι και αύριο και οι συμβολαιογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή