Κουτσούμπας: Διαρκές έγκλημα κατά του λαού

Κουτσούμπας: Διαρκές έγκλημα κατά του λαού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίζοντας «πολύ καλούς μαθητές» των μνημονιακών κυβερνήσεων τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε χθες σφοδρή κριτική στην ασκούμενη πολιτική, στις μεταρρυθμίσεις που εισάγονται σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Μάλιστα, επέκρινε την τακτική της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, αποδίδοντας σκοπιμότητα με διπλή στόχευση: αφενός, μίλησε για αναζήτηση συνενόχων «στο διαρκές έγκλημα κατά του λαού», καθώς, όπως επισήμανε, η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι δεν της ζητήθηκε από κανένα να ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο πριν από το σημερινό Eurogroup. «Επιδιώκετε να βάλετε τη Βουλή να σας αβαντάρει στη διαπραγμάτευση με τα κοράκια», τόνισε. Κατά δεύτερον, ο γ.γ. του ΚΚΕ ερμήνευσε την επίσπευση της ψηφοφορίας ως προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει και να αποφύγει κινητοποιήσεις. «Ο μεγάλος σας φόβος είναι το λαϊκό κίνημα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι, παρά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο λαός έδωσε την απάντησή του και προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων: «Μη νομίζετε ότι τελειώνει. Ο λαός θα δείξει την πραγματική δύναμή του και τότε είναι που δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για εξαπάτηση του λαού. «Μια του κλέφτη τον Γενάρη, δυο του κλέφτη τον Σεπτέμβρη και μετά ο λαός λέει τρεις και την κακιά του ώρα. Σας έχουν πάρει χαμπάρι», τόνισε σχετικά. Αναφορικά με τις διατάξεις που περιελήφθησαν στο νομοσχέδιο, μίλησε για το «τελειωτικό χτύπημα» στην κοινωνική ασφάλιση, αναφέρθηκε σε μείωση συντάξεων λέγοντας ότι τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει αν η μείωση είναι στην κύρια ή στην επικουρική, σε δραστική μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε συνειδητά τους συνταξιούχους, υποσχόμενη επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Οσον αφορά το φορολογικό, ο γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε για βάρβαρα μέτρα και υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο «ο πρωθυπουργός δεσμευόταν για αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ 23%, πάταξη λαθρεμπορίου καυσίμων», ενώ τώρα «οι φορολογικές αλλαγές που προωθείτε οδηγούν σε επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή