Δρομολογούνται προσλήψεις στην ΕΑΒ

Δρομολογούνται προσλήψεις στην ΕΑΒ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσλήψεις  182 ατόμων φέτος και άλλων 300 έως και το 2018 στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) αποφασίστηκαν χθες σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άμεση πρόσληψη 76 επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2009 για την ΕΑΒ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το αίτημα της ΕΑΒ για πρόσληψη φέτος 106 εργαζομένων συγκεκριμένων τεχνικών ειδικοτήτων, αλλά και 300 ατόμων έως το 2018, δηλαδή 100 ανά έτος.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, η διοίκηση και το Δ.Σ. των εργαζομένων της ΕΑΒ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, συμφωνήθηκε ότι αυτές οι προσλήψεις είναι αναγκαίες, προκειμένου η εταιρεία να κατορθώσει να υλοποιήσει συμβάσεις με τις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και το εξωτερικό, αξίας περί του ενός δισ. ευρώ. Στα επιχειρήματα υπέρ των προσλήψεων διατυπώθηκε και ο κίνδυνος ενεργοποίησης της ρήτρας που υπάρχει στα συμβόλαια με εταιρείες του εξωτερικού και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταβολή προστίμων που η ΕΑΒ δεν αντέχει να πληρώσει. Αν υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προσλήψεων, τότε η ΕΑΒ, το 2018, θα προσεγγίσει τον αριθμό εργαζομένων που είχε το 2005, δηλαδή 1.900 άτομα, σε αντίθεση με τους 1.400 που απασχολούνται σήμερα. Οι παράγοντες του ΥΠΟΙΚ συμφώνησαν επίσης να σταματήσει η δέσμευση κονδυλίων του υπουργείου Αμυνας προς την ΕΑΒ (κυρίως για αγορά ανταλλακτικών) έως ότου τελεσιδικήσει μια δικαστική εκκρεμότητα μεταξύ του κράτους και της εταιρείας, στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή