Διώξεις μελών κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

Διώξεις μελών κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίωξη σε βάρος των 23 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εξαπάτησης επενδυτών άσκησε η Εισαγγελία. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Πέντε εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκαν ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και την Κυριακή. Εκκρεμούν ακόμη δύο εντάλματα σύλληψης, ένα διεθνές και ένα ευρωπαϊκό.

Το κατηγορητήριο για την απάτη, που αποκάλυψε έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε σύσταση πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων που υποτίθεται ότι δραστηριοποιούντο επενδυτικά στην αγορά συναλλάγματος. Τα εταιρικά αυτά σχήματα διοικούνταν και ελέγχονταν, είτε απευθείας από τους κατηγορουμένους είτε μέσω εξωχώριων εταιρικών συμπλεγμάτων, πίσω από τα οποία υποκρύπτονταν οι ίδιοι. Προσέγγιζαν επενδυτές και τους έπειθαν να επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενοι κέρδη και αποδόσεις άνω του 3% μηνιαίως. Η είσοδος νέων κεφαλαίων έδινε στους κατηγορουμένους τη δυνατότητα να καταβάλλουν στους επενδυτές τα υποτιθέμενα κέρδη, ακόμη και το σύνολο των κεφαλαίων τους. Για τη διαχείριση των κεφαλαίων είχε οριστεί υπεύθυνος ο Γ.Δ. Ο ρόλος του Γ.Λ. ήταν να προσεγγίζει επιχειρηματίες λειτουργώντας ως «πελαταγωγός». Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να «ξέπλεναν» τα χρήματα μέσω πρακτορείων ΟΠΑΠ, ώστε να φαίνονται ως κέρδη τυχερών παιχνιδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή