Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει Plan B για στρατόπεδα προσφύγων

Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει Plan B για στρατόπεδα προσφύγων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει κανένα Plan B» για τη δημιουργία «ημιμόνιμων» στρατοπέδων προσφύγων, τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου, στα ελληνικά νησιά, διευκρίνισε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου ήρθε έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε από τον επίτροπο να τοποθετηθεί επί δημοσιευμάτων που περιέγραφαν την πιθανότητα δημιουργίας στρατοπέδων για τη φιλοξενία προσφύγων, στα πρότυπα της Ιορδανίας και του Λιβάνου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε περίπτωση που καταρρεύσει η Συμφωνία ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία για το προσφυγικό. Απαντώντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η φημολογία και όλα αυτά που γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν έχουν καμία βάση». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πάνω στην αρχή της αλληλεγγύης, η οποία είναι και ο οδηγός μας». Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Κομισιόν θα επιτελέσει στο ακέραιο τον ρόλο του εγγυητή «για την εφαρμογή όσων έχουμε αποφασίσει». Ο Ελληνας επίτροπος κατέληξε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή