ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταγματάρχης: Αδικη η στοχοποίηση του προέδρου της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό από την Eurovision

tagmatarchis-adiki-i-stochopoiisi-toy-proedroy-tis-ert-gia-ton-apokleismo-apo-tin-eurovision-2133651

Eίναι άδικο να στοχοποιείται ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος σύμβουλος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Λάμπης Ταγματάρχης.

Ο κ. Ταγματάρχης υποστήριξε ακόμη, σε δηλώσεις του, ότι «η χολή που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση».

Αναλυτικά η δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ:

«Είναι παράλογο, άδικο και κακόηθες να στοχοποιείται ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κος Τσακνής, για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό.

 Εν προκειμένω, η ΕΡΤ απευθύνθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες, ζητώντας τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διαγωνισμό. Πολλοί αρνήθηκαν ευγενικά, για λόγους που αφορούν στο χαρακτήρα του ίδιου του θεσμού.

Μπορεί το κοινό του διαγωνισμού να μη δικαίωσε την επιλογή του συγκροτήματος ARGO, αυτό όμως δεν καθιστά σε καμία περίπτωση την προσπάθεια μη έντιμη.

Μία προσπάθεια που για πρώτη φορά κινήθηκε έξω από δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα.

Δόθηκε λοιπόν μια ευκαιρία σε νέα παιδιά, άφθαρτους μουσικούς, στο συγκρότημα "της διπλανής πόρτας", να δοκιμάσουν. Δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους.

Απλώς ενημερώνω ότι η «χολή» που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση».