Ειδική άδεια ΔΣΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ειδική άδεια ΔΣΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την τελευταία φορά που συνεδρίασε το δικαστήριο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πλέον, έπειτα από αλλεπάλληλες διακοπές και αρνήσεις του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών να εξαιρέσει από την αποχή τους συνηγόρους της συγκεκριμένης υπόθεσης, φαίνεται πως η δίκη θα συνεχιστεί. Χτες ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για χορήγηση άδειας. Σήμερα ενημερώθηκαν οι διάδικοι και όπως όλα δείχνουν η δίκη θα ξεκινήσει και πάλι την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Μαΐου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η «Κ» με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα και μέλους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά, έγραφε για όλους εκείνους τους παράγοντες -πέρα από την αποχή των δικηγόρων- που καθυστέρησαν την εξέλιξη της δίκης. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζητούσαν τότε να εξαιρεθούν από την αποχή, αλλά τα αιτήματά τους δεν είχαν γίνει δεκτά από τον δικηγορικό σύλλογο. Το ανεπίσημο σκεπτικό της άρνησης ήταν ότι ο Ρουπακιάς ούτως ή άλλως θα αποφυλακιζόταν, καθώς η δίκη δεν επρόκειτο λόγω του όγκου της να τελειώσει μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Τόσο κατά την προδικασία όσο και κατά την εκδίκαση, γραφειοκρατικά εμπόδια και χωροταξικά προβλήματα δεν επέτρεπαν στη δίκη να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι σε 51 δικασίμους είχαν καταθέσει περίπου 20 μάρτυρες κατηγορίας σε σύνολο 131.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή