Στο Πεντάγωνο, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Στο Πεντάγωνο, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 97η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων. Η εικόνα, η οποία ήρθε συνοδεία εκπροσώπων της Ι. Μ. Παναγίας Σουμελά και αντιπροσωπείας ποντιακών οργανώσεων, θα παραμείνει για τρεις ημέρες στον Ι. Ν. Παναγίας Παντάνασσας που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου.

«Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει τη πίστη μας. Ερχεται στην Αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν», επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένος. Ο ίδιος ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων καθώς «με το έργο και τους αγώνες τους διατηρούν ζωντανή τη μνήμη 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», αλλά και τους αδελφούς Αρμενίους.

Παρών στην τελετή ήταν και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας στην πνευματική περιοχή του οποίου υπάγεται η Ι. Μ. της Παναγίας Σουμελά. «Η Κυρία Θεοτόκος είναι διαχρονικώς στενά συνδεδεμένη με τον Ελληνικό Λαό και τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις των οποίων είναι Προστάτις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή