Διαδικτυακή πλατφόρμα βοηθά τα ΑμεΑ

Διαδικτυακή πλατφόρμα βοηθά τα ΑμεΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το AiDlink, μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει ουσιαστικά άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑμεΑ) να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, ήταν η ιδέα που κατέκτησε την πρώτη θέση στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START-UP, που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece. Η ομάδα του AiDlink, που αποτελείται από τους τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ολυμπία Κούστα, Κωνσταντίνο Σαμλή και Χριστίνα Τσάκωνα, κέρδισε έπαθλο 9.000 ευρώ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Enterprise Challenge, του Junior Achievement Europe, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό και το έπαθλο των 2.000 ευρώ κατέκτησε η ομάδα Life Button από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την καινοτόμα εφαρμογή που αξιοποιεί την τεχνολογία των smartphones και smartwatch για άμεση ειδοποίηση και διάσωση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στις φοιτήτριες του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, οι οποίες δημιούργησαν το OpticFit, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει ψηφιακό δοκιμαστήριο γυαλιών οράσεως και ηλίου συνδέοντας παράλληλα τα καταστήματα οπτικών με τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι τo ΣΕΝ/JA Greece είναι ο ελληνικός φορέας του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Wordwide που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή