ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγενόπουλος: «Καμία υπόθεση δεν εκκρεμεί σε βάρος μου σε Ελλάδα ή Κύπρο»

vgenopoylos-kamia-ypothesi-den-ekkremei-se-varos-moy-se-ellada-i-kypro-2138192

«Για συντονισμένη προσπάθεια από δημοσιογραφικά κέντρα να εμφανιστεί ως υπόδικος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Μάλιστα ο κ. Βγενόπουλος επισημαίνει ότι «καμία υπόθεση δεν εκκρεμεί σε βάρος του ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στην Κύπρο» και ξεκαθαρίζει ότι «έχει κληθεί να καταθέσει για την ακριβή ή μη απεικόνιση των Ελληνικών ομολόγων στα Ενημερωτικά Δελτία της τράπεζας κατά τα έτη 2010 και 2011». Παράλληλα προσθέτει ότι «πρόκειται για Δελτία που έχουν ετοιμαστεί από εξωτερικούς συμβούλους και τις υπηρεσίες της Τράπεζας και είχαν εγκριθεί από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Βγενόπουλου

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τα γνωστά «δημοσιογραφικά» κέντρα να εμφανισθώ ως υπόδικος ή ότι θα ανακριθώ σε σχέση με την «υπόθεση της Λαϊκής», παραπέμποντας σε δήθεν σοβαρές υποθέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι καμία υπόθεση δεν εκκρεμεί εναντίον μου είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο και έχω απλώς κληθεί να καταθέσω, μεταξύ διαφόρων άλλων στελεχών, για την ακριβή ή μη απεικόνιση των Ελληνικών ομολόγων στα Ενημερωτικά Δελτία της τράπεζας κατά τα έτη 2010 και 2011 (!).  Να σημειωθεί ότι αυτά τα Δελτία ετοιμάσθηκαν από εξωτερικούς συμβούλους και τις υπηρεσίες της Τράπεζας και είχαν εγκριθεί από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνεπώς η υπόθεση είναι διαδικαστική. Αντίθετα για όλες τις υποθέσεις της Λαϊκής για τις οποίες δήθεν κατηγορούμαι και επί της ουσίας δυσφημίζομαι επί έτη έχουν εκδοθεί αποφάσεις αρχειοθέτησης, διότι δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ενορχηστρωτές αυτής της λάσπης εναντίον μου είναι υπόδικοι για βαρύτατα ποινικά αδικήματα και προσπαθούν να είναι αρεστοί σε διάφορα κέντρα εξουσίας ελπίζοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους».