Συναίνεση υπέρ βιώσιμης ανάπτυξης

Συναίνεση υπέρ βιώσιμης ανάπτυξης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφορές για διακομματική, εθνικού χαρακτήρα, συνεννόηση ή και συναίνεση, στην κατεύθυνση της συμφωνίας επί ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα, καταγράφηκαν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των επιτροπών παραγωγής και εμπορίου και οικονομικών υποθέσεων, με αφορμή έκθεση του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ιδρύματος Στέργιος Μπαμπανάσης, αφού παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία και το έργο του ΙΜΜ, και όπως υπογράμμισε αμέσως μετά και ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος του ιδρύματος Σήφης Βαλυράκης, για τη διαμόρφωση της μελέτης-πρότασης που παρουσιάστηκε συμμετείχαν τα ερευνητικά ιδρύματα των κομμάτων: το Ιδρυμα «Νίκος Πουλαντζάς» του ΣΥΡΙΖΑ, το Ιδρυμα Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Ν.Δ., το ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ, το Κέντρο Μαρξιστικών Μελετών του ΚΚΕ κ.λπ.

«Το θέμα είναι εάν αυτή η συναίνεση ή η σύγκλιση μπορεί να επιτευχθεί και σε πολιτικό επίπεδο, που το ίδρυμα θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαμπανάσης. «Πιστεύουμε ότι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης της κρίσης που μας ταλανίζει είναι η συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, κατ’ αρχήν αποδεκτό, όπως αυτή η πρόταση», τόνισε ο κ. Βαλυράκης.

Στη συνεδρίαση τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα ανέπτυξαν οι κ. Γ. Καββαθάς (πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ), Β. Κορκίδης (πρόεδρος της ΕΣΕΕ), Γ. Βερνίκος (πρόεδρος της ΟΚΕ), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και η κ. Ρόδη Κράτσα, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλή».

«Είναι αναγκαίο να επιχειρήσουμε να συνεργαστούμε και να συγκροτήσουμε μία εθνική στρατηγική», ανέφερε σε παρέμβασή του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Παρεμβάσεις, με αναφορές στις τρέχουσες εξελίξεις έκαναν οι κ. Γ. Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Μηταράκης και Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Ν.Δ.), Ηλ. Παναγιώταρος (Χ.Α.) και Ι. Κουτσούκος (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή